Foutmelding

  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/deb95406/domains/artgrave.nl/private_html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (regel 2405 van /home/deb95406/domains/artgrave.nl/private_html/includes/menu.inc).

Het Arsenaal Grave

Binnenplaats van het Arsenaal in Grave.

Art Grave wordt gehouden in het Arsenaal te Grave. De ingang is aan de St. Jorisstraat, 5361 GX. In het pittoreske en historische vestingstadje Grave, bevindt zich naast de straatjes met bijzondere winkels, de jachthaven, monumenten en musea, ‘Het Arsenaal’. Dit was de plaats waar vanaf de dertiende eeuw het kasteel van Grave stond. Het gebouwencomplex dateert grotendeels uit het einde van de zeventiende eeuw. Het Arsenaal bestaat uit Kazematten (militair bouwwerk gebruikt als verdedigingsbolwerk), een kapel (voorheen poortgebouw en kruitmagazijn) en het hoofdgebouw. Het Arsenaal is na de sloop van de vestingwerken van 1898 tot 1973 gebruikt als psychiatrische inrichting. Van 1973 tot 1993 heeft het gefungeerd als gevangenis. Het gehele complex is in 1998 door de Rijksgebouwendienst verkocht aan Jan des Bouvrie. Er is in dat jaar een exclusieve woonwinkel en designcentrum met landelijke bekendheid gerealiseerd. Des Bouvrie heeft het pand verbouwd tot de huidige staat waarbij kosten noch moeite gespaard zijn om het de juiste allure te geven. Na enkele jaren toegankelijk te zijn geweest als woonwinkel sloot ‘Het Arsenaal’ zijn deuren. Het pand stond vervolgens jaren leeg. In april 2015 bereikten ondernemers Michael en Puck van Doorn overeenstemming met de eigenaren van het pand over het vestigen van hun horeca onderneming. In augustus 2016 werden zij helaas failliet verklaard en is het Arsenaal weer (hopelijk tijdelijk) gesloten.

Huisdieren worden in de expositieruimte helaas niet toegelaten.

Houdt mij op de hoogte van het laatste nieuws