Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6607 van /home/deb95406/domains/artgrave.nl/private_html/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6607 van /home/deb95406/domains/artgrave.nl/private_html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/deb95406/domains/artgrave.nl/private_html/includes/common.inc).

Sraar Luyten

Het conceptuele van onze lichtbeleving heeft mij als technisch ingenieur altijd gefascineerd. Licht met al zijn expressieve eigenschappen en fenomenen inspireert mij om kunst te maken.

Op de kunstacademie heb ik geleerd om gedachten in 3D kunst om te zetten. Ik heb me daarbij laten beïnvloeden door andere kunstenaars en door het beleven van natuurverschijnselen. Het sublieme van licht beleven en laten beleven vanuit creativiteit is wat ik wil bereiken met mijn werk.

 

Bij het waarnemen spelen onze fysieke mogelijkheden een rol, zoals de beleving van het materiële en het immateriële. Ook gedachten, ruimtelijke beelden en suggestie zijn onderdeel van beleving. Mijn brede technische achtergrond ondersteunt daarbij de mogelijkheden van het creëren.

 

De sculptuurinstallaties zetten lichtfascinatie om, door keuzes van materialen met hun onvoorspelbare vormen en eigenschappen, naar een nieuwe beleving. Fantasieën zet ik om in experimenten met ruimtelijke beelden die contact lijken te hebben met de omgeving.

Etron

Het werk is afgeleid van de bron van ons licht (foton). Licht ontstaat als een elektron naar een andere baan springt. Dit gegeven als inspiratie is omgezet naar vier draaiende ringen met daarin tientallen miniconstructies van gepolijst aluminium. De lichtbron en de lichtreflectors laten flitsen ontstaan die opnieuw virtuele cirkels vormen. Neem plaats bij het kijkstatief en laat je verbazen.

 

De cirkels uit ijzer en gepolijste aluminium reflectieconstructies zijn opgebouwd tot een bol. De omvang is 120cm en is 2,3m hoog. Twee aparte elementen creëren de lichtbron en een plaats voor waarneming. Totale installatie beslaat een driehoek van 6x6x3meter op de grond.

Distortion

Vervormbare spiegels en licht zijn de basis van de Distortion. Door gebruik te maken van een vervormd landschap en de reflectie van het licht, ontstaat een willekeurig beeld. Bewuste invloed en het toeval in de opstellingen zorgen voor het onvoorspelbare lichtspel. Of het kunstwerk oproept tot dromen of inspiratie laat ik over aan de beschouwer.

 

Objecten zijn van metaal, spiegels en enkele spots. Afmeting van Distortion 1 (verticaal) is 50x50x150cm en Distortion 2 (horizontaal) is 80x80x120cm.

 

 

Overige kunstenaars Art Grave

Houdt mij op de hoogte van het laatste nieuws