Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6607 van /home/deb95406/domains/artgrave.nl/private_html/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6607 van /home/deb95406/domains/artgrave.nl/private_html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/deb95406/domains/artgrave.nl/private_html/includes/common.inc).

Saskia Meijer

Meijer heeft de academie st. Joost te Breda gevolgd en afgerond. Ze heeft verschillende disciplines doorlopen, grafische vormgeving, grafiek en uiteindelijk schilderen. De vrije expressie van schilderen gaf haar voorkeur.

Ze geeft met regelmaat exposities in Nederland op plekken die haar aanspreken.

Kleur speelt een centrale rol in het werk van Saskia Meijer.

Ze arrangeert kleurrijke beelden tot muzikale landschappen waarin duidelijk een natuurlijke harmonie aan structuur en beweging is te zien.

Soms vertaalt ze dat in een ordening, waar ritme en herhaling zichtbaar zijn. Zij noteert de schoonheid van de verborgen wereld om ons heen.

Het werk van Saskia is overwegend abstract met enkele figuratieve elementen. Zij zet haar bestaan om in een kleurstrijd en heeft de roeping om de wereld mooier te maken met kleur.

In haar schilderijen verbrokkelt ze de werkelijkheid om daaruit vrij, binnen het losse raster van soms grillige meetkundige vormen, de essenties op te nemen.

Ze maakt haar innerlijke leefwereld zichtbaar op het punt waar het intellectuele ons in de steek laat. Ze onderwerpt de wereld aan processen van verinnerlijking en de dynamische orde van het hart.

Het gaat haar niet om de wetenschappelijke ontleding van het grote geheim, maar om de transformatie van het innerlijke landschap waar de kunstenaar zich ontdektĀ als mens tussen de mensen, als deel van de natuur, maar ook als bewoner van een ster tussen de sterren.

Overige kunstenaars Art Grave

Houdt mij op de hoogte van het laatste nieuws