Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6607 van /home/deb95406/domains/artgrave.nl/private_html/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6607 van /home/deb95406/domains/artgrave.nl/private_html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/deb95406/domains/artgrave.nl/private_html/includes/common.inc).

Marie-Louise Oudkerk

Marie Louise Oudkerk. Geboren op 14 januari1958 . Volgde na de middelbare school een opleiding in de zorg. Ze verbleef langere tijd in Frankrijk en Engeland, en werkte meer dan tien jaar op de operatiekamer van het A.Z.U. te Utrecht. Gaandeweg kreeg het schilderen de overhand en sedert 2000 legt ze zich uitsluitend toe op de kunst. Aanvankelijk werkte ze vooral realistisch . Daarnaast ontwikkelde ze een eigen abstracte stijl. Die stelt haar in staat moeilijker onder werpen, zoals ‘Tijd’ , muziek en taal in beeld te brengen. Ze exposeert regelmatig in binnen en buitenland. Sinds kort verblijft Marie-Louise in Frankrijk waar ze schildert in een prachtig atelier met alle rust en ruimte die ze nodig heeft om haar doeken te “componeren”. Ze runt samen met haar partner een prachtige Chambres d’Hotes met de naam: Art en Route gelegen in de Ardeche. Marie-Louise drukt in haar schilderijen haar intensieve gevoelsleven, hartstocht en gedrevenheid uit. Ze plaatst geometrische vormen in ruimtelijke samenhang en balans. Door kleurkeuze, half verborgen teksten, letters en cijfers, zorgvuldig gekozen lijnenspel en textuur, geeft ze kunstwerken een verstopt beleven warmte mee. Een bijna grijpbare mystiek van fantasie, droom en verlangen, straalt uit elk schilderij de ‘kijker’ tegemoet. Marie-Louise schildert ruimte en tijd in iconen van het dagelijks leven. Daarom is haar kunst daarom erg herkenbaar. Een overzicht van haar werk vindt u op haar website; www.marielouiseoudkerk.nl www.artenroute.nl Marie-Louise over haar werk: “Werk, instelling en leven zijn nauw met elkaar verbonden. Mijn werk is een verslag van mijn gevoelsleven. Kunst is geen leuke hobby of tijdverdrijf maar een levensvoorwaarde, de identiteit van de kunstenaar is er onlosmakelijk mee verbonden. Wat voor mij telt is de expressie van mijn doeken, de herkenning van een zekere volharding, hartstocht en gedrevenheid waarmee ik een totale beheersing najaag van begrippen als orde en ruimte, al ben ik me er voortdurend van bewust dat het hier om onbereikbare idealen gaat. Door kleurgebruik in combinatie met lijnen zoek ik naar harmonie, rust en evenwicht. Lijnen brengen een bepaalde consequentie. Onder de vaak strakke vlakverdeling liggen de geheimen van mijn gevoelsleven verborgen”. www.marielouiseoudkerk.nl

Overige kunstenaars Art Grave

Houdt mij op de hoogte van het laatste nieuws