Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6607 van /home/deb95406/domains/artgrave.nl/private_html/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6607 van /home/deb95406/domains/artgrave.nl/private_html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/deb95406/domains/artgrave.nl/private_html/includes/common.inc).

Jan van Strien

Kleuren en lijnen, acrylverf en vaste materialen ( als stoffen en zand ) zijn de ingrediënten die leiden tot wat Jan van Strien  op doek zet. Kleur is de basis voor elk werk, verschillende materialen geven diepte en vlakken op het doek. Lijnen brengen deze twee samen tot een spannend geheel. Er wordt architectonisch met deze elementen omgesprongen. De vlakken hebben geen afgebakende symetrie, maar verhouden zich tot elkaar binnen een verantwoord algoritme dat nooit uit zijn evenwicht valt. Daarom stralen deze werken zoveel rust uit.

Jan van Strien Geboren ( 1963 )  en getogen in het Brabantse dorp Raamsdonk. Vanuit zijn jeugd druk bezig in tuin en natuur. Dit gaf de basis voor kleuren en lijnen welke vloeiend in elkaar overgaan. Of juist  een contrast vormen.  In eerste instantie toegepast als tuinarchitect later is de beeldende kunst tot ontwikkeling gekomen.

Jan  is autodidact. Wel heeft hij heel veel gekeken naar, gesproken en gewerkt met andere kunstenaars. Deze zoektocht heeft geleid tot wat hij nu kan noemen  ( na alle positieve reacties) “een geslaagde expeditie”. Die naar meer en meer schilderen verlangt.

Naast het schilderen maakt Jan ook sculpturen van zachte en hardere steensoorten als speksteen, serpentijn, albast, arragonite, arduin en travertin.

Ook maakt Jan bronzen beelden met als hoofdthema : De mens en de sfeer waarin hij leeft en werkt. Het zijn abstracte weergaven van mensen in hun doen en laten. De houding die deze abstracte beelden aannemen geven een bepaalde sfeer weer zodat haast het karakter en humeur van de figuur af te lezen is.

De sculpturen en de bronzen beelden voren samen met zijn schilderwerk één geheel.

De afgelopen jaren heeft hij al vele exposities gehad in binnen en buitenland. Ook is hij een vast deelnemer van vele kunstbeurzen en evenementen.

Zijn atelier is te vinden aan de Luxemburgstraat 27-29 te Kaatsheuvel (NL) Aldaar heeft hij ook een galerie  ingericht.  Waar naast zijn eigen werken  ook werken van gastexposanten te bewonderen zijn.

Voor meer info, o/a de openingstijden :  kijk op zijn  website www.artijean.nl

tel : 0416-313925 / 06-10791568

Overige kunstenaars Art Grave

Houdt mij op de hoogte van het laatste nieuws