Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6607 van /home/deb95406/domains/artgrave.nl/private_html/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6607 van /home/deb95406/domains/artgrave.nl/private_html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/deb95406/domains/artgrave.nl/private_html/includes/common.inc).

Hans Garritsen

Hans Garritsen Everdrift 24 5431 LV Cuijk Tel.: 0485-315063/06-37319318 Emailadres: j.t.igarritsen@freeler.nl Web: www.artolive.nl Geboren 22 juli 1952 in Enschede. Middelbare school: HBS-B 1964-1969; Studie theologie in Nijmegen 1971-1979, gediplomeerd 1979. Opleiding aan ABK Arnhem en AKI Enschede tussen 1975 en 1984, schilderen/tekenen en grafiek. Vanaf 1997-2015 werkzaam als begeleider kunstatelier Stichting Dichterbij (zorg voor en ondersteuning aan mensen met een verstandelijke handicap) en vanaf 2005-2015 als beleidsmedewerker dagbesteding verstandelijk gehandicaptenzorg. Exposities: diverse groeps- en solo-exposities. Medewerking aan kunstprojecten, zoals in 2012 Geest op Drift (Martinuskerk Cuijk). Over mijn kunst. Meestal schilder ik op doek met olieverf. Traditioneel, maar nog steeds de beste materialen voor een kunstschilder. Olieverf geeft een prettige structuur en het maakt het mogelijk nat in nat te schilderen. Beeldhouwen doe ik sinds een vijftal jaren met vooral serpentijnsteen, albast e.a. Mijn thema’s zijn mensen, in allerlei situaties, objecten en landschappen. Ik werk bij het schilderen in de regel naar foto's, “stills”: een bevroren moment in de tijd, waarin een houding, blik of lichamelijkheid gevangen is. Iemand in een verder lege trein op een verlaten station; een vakantiefoto. Maar ook het landschap, de kracht van water. De rode draad is het proces van schilderen zelf: de manier waarop verf laat zien wat ik zie. Mijn favoriete schilders zijn Roger Raveel, Robert Terwindt, Marlene Dumas. Vanwege de enorme expressiviteit, en Raveel ook nog eens vanwege zijn occupatie met het hier en nu. Misschien zijn het de echte groten, die in staat zijn hun eigen, alledaagse omgeving zo bijzonder te maken als hij kan. In het beeldhouwen werk ik meestal figuratief, en laat me inspireren door de vorm en de eigenaardigheden van de steen. Kunst is voor mij: de mogelijkheid om de wereld opnieuw te zien. Hans vind je in de gezamenlijke stand van BKC: Beeldende Kunstenaars Cuijk (niet toevallig de plaats waar Art Partner Kunstuitleen en dus ook Art Grave hun begin aan ontlenen)

Overige kunstenaars Art Grave

Houdt mij op de hoogte van het laatste nieuws