Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6607 van /home/deb95406/domains/artgrave.nl/private_html/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6607 van /home/deb95406/domains/artgrave.nl/private_html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/deb95406/domains/artgrave.nl/private_html/includes/common.inc).

Gertie Janssen

Opleiding: Gertie Janssen volgde haar opleiding aan de Akademie voor Beelende Kunsten in Arnhem en aan de Jan van Eyck Akademie te Maastricht. 

Woont en werkt in Malden. 

Het werk van Gertie Janssen weerspiegelt zich haar levensgevoel. Het wordt dus sterk beïnvloed door haar stemming en welbevinden. Elk werk ontstaat in een proces waarin keuzes voor materialen, technieken, kleuren en vormen spontaan tot stand komen. Zij wil geen ‘verhalen’ weergeven, geen plannen uitwerken. Verhalen en plannen zijn belemmerend voor haar creativiteit. Toch is in haar werk haar leven te herkennen. Ze werkt, deels onbewust, met metaforen die pas later door haarzelf worden herkend.

Zij gebruikt haar werken om de werkelijkheid van alledag te beleven. Schilderen is voor haar een ontspannend avontuur, dat beantwoordt aan een wezenlijke levensbehoefte. Het zoeken naar avontuur brengt de kunstenares de laatste jaren ook tot experimenteren met nieuwe materialen en uitdrukkingsvormen, nadat zij zich in voorgaande jaren voornamelijk tot schilderen had beperkt. De spontaniteit en eerlijkheid maakt het werk van Gertie Janssen toegankelijk voor iedereen.

Overige kunstenaars Art Grave

Houdt mij op de hoogte van het laatste nieuws