Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6607 van /home/deb95406/domains/artgrave.nl/private_html/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6607 van /home/deb95406/domains/artgrave.nl/private_html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/deb95406/domains/artgrave.nl/private_html/includes/common.inc).

Beate Emanuel

Sinds 1998 concentreert zij zich op haar echte passie: het schilderen op doek. In de periode daarvoor heeft ze een creatieve opleiding gevolgd aan de modeacademie in Düsseldorf. Na deze studie begon ze haar loopbaan als modeontwerpster in het Verre Oosten. Gedurende twaalf jaar bracht zij een groot deel van haar tijd door in Azië. Na haar verhuizing naar Nederland begon zij te schilderen en haar eigen stijl te ontwikkelen.

Zelf zegt zij: ''ik wil harmonie creëren in mijn doeken, tegenstrijdigheden laten zien en accepteren, maar de spanning van contrasten vermijden door een balans te vinden in de compositie.'' Zo ontstaan rustige spanningen, harmonische dissonanten, ruwe harmonieën en andere paradoxen. Hierbij speelt ook licht een belangrijke rol. Contrasten van licht en donker, lichtreflecties en licht in de kleuren en oppervlaktes zonder zichtbare lichtbron zijn typerend in haar werk.

Sinds twee jaar gebruikt zij eigen foto's als basis voor haar doeken of structuren uit haar schilderijen als basis voor bewerkte foto's. Het resultaat wordt geprint op fotopapier in museumkwaliteit en beschermd door 2 mm acrylglas in glans of mat. De oplage is gelimiteerd tot 7

www.beate-emanuel.com 

Overige kunstenaars Art Grave

Houdt mij op de hoogte van het laatste nieuws