Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6607 van /home/deb95406/domains/artgrave.nl/private_html/includes/common.inc).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type int in element_children() (regel 6607 van /home/deb95406/domains/artgrave.nl/private_html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (regel 394 van /home/deb95406/domains/artgrave.nl/private_html/includes/common.inc).

Anneke Peereboom

De zee wuift en lonkt (100 x 110 cm)

Anneke Peereboom

woont en werkt in Zandvoort en Amsterdam. Een bron van inspiratie; de afwisseling, het licht, lucht, water, boten door de stad, op de zee, gebouwen, hoeveelheid, beweging.

Citaten uit recensies: “Er heerst luchtigheid in de schilderijen. Dat is nogal opmerkelijk, omdat de onbevangen ondertoon niet gekoppeld is aan een snelle, vlotte toets. De schilderijen die Peereboom in toonaangevende gale-

ries exposeert, zijn het resultaat van een langdurig proces. De huid van de doeken verraadt een schildertrant die niet los gezien kan worden van veelvuldig overwegen. Schilderen, overschilderen, toevoegen, wegnemen en opnieuw nuanceren leiden uiteindelijk tot gelaagde composities waarin de worsteling met onderliggende lagen zichtbaar is gebleven. De schilderijen van Anneke zetten aan tot een zoektocht naar begrijpen en herkennen. De wonderlijke schoonheid en compositie belonen de aandachtige toeschouwer.”

 

Geschiedenis

Na het middelbaar onderwijs volgt in de zeventiger jaren de Rietveld Akademie; grafisch ontwerpen. Later de lerarenopleiding tekenen/schilderen en ’s avonds de Rijksakademie. Het pallet aan opleidingen wordt in 1999 gecompletteerd met een succesvol afgesloten Master studie in Art en Culture. Een samenwerking van de Universi-

teiten van Leicester UK, Akademie Tilburg NL en Academia Granada Es.

Het onderwerp van de masterstudie: “Het raadsel van de verstaanbaarheid” wordt vastgelegd in 12 schilderijen met ondersteunende mediapresentatie.

Symbolen worden ontdaan van hun herkenbaarheid en krijgen een nieuwe betekenis op een ander niveau.

 

Voor de meest actuele informatie kunt u terecht op mijn website: www.annekepeereboom.com

Flow (21 x 21 cm)
De Vloedlijn (21 x 21 cm)

Overige kunstenaars Art Grave

Houdt mij op de hoogte van het laatste nieuws